فراهاني افزود: جاذبه اصلي و مهم مراسم اين روز در محوطه بيرون امامزاده است که مردم شهرهاي ايران مانند همدان، ملاير، قم و تهران توليدات خود شامل سوغات، عطاري و گياهان دارويي، انواع گل و گياه، ابزار کشاورزي و صنايعدستي را به معرض فروش ميگذارند.
مديرکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان مرکزي گفت: مراسم تعزيهخواني نيز هر ساله توسط گروه تعزيهخوانهاي تفرشي در اين روز در محوطه باز به اجرا در ميآيد.
وي افزود: سطح زيرکشت گندم شهرستان فراهان 39 هزار هکتار است که 35 هزار هکتار گندم ديم و چهار هزار هکتار آبي است و پيشبيني ميشود از سطوح زير کشت گندم ديم 42 هزار تن و همچنين 14هزار و 800 تن گندم آبي برداشت شود.
جشن تيرگان از زمانهاي ايران باستان در روز سيزدهم تير برگزار ميشد ولي سالهاست که در ذلف آباد با گذشت زمانهاي طولاني و با ترکيبي از آداب و رسوم محلي و مراسم مذهبي مانند تعزيهخواني شکل مخصوص به خود را گرفته است و همچنان تا به امروز به اجرا در ميآيد.
تاريخ اين جشن به دليل اينکه روز آغاز فصل تابستان، فصلي پرکار براي کشاورزان و بلندترين روز سال و همچنين شروع برداشت گندم به عنوان مهمترين محصول کشاورزان اين منطقه، به يکم تيرماه تغيير يافته است.
مردم شهر ذلفآباد به علت تخريب شهر توسط سپهدار يوسف خان گرجي در زمان فتحعلي شاه قاجار که از شهر خود رانده شدند، در مزرعه فرمهين و ديگر روستاهاي منطقه ساکن شدند و روستاي فرمهين شکل گرفت.
پس از اسکان اين گروهها در روستاهاي خود با يکديگر قراري منعقد کردند که همه ساله براي گرامي داشتن ياد شهر ويران شده خود بر مزار رفتگان که در ذلفآباد دفن بودند حاضر شوند.
/115
انتهای پیام/